nl.png

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Naast het feit dat je goed getraind moet zijn is goede kleding en schoeisel ook heel belangrijk!

Bovenkleding

Eerste en belangrijkste tip: geen katoen! Je blijft nat en koud, wordt twee keer zo zwaar en overal gaat zand en andere zooi inzitten. Dit geldt niet alleen voor je shirt, maar ook voor broek en sokken. Aan te raden is een strak thermo t-shirts met uiteraard het shirt van BORT daar over heen. Bestel je shirt niet te groot want het zou zonde zijn als je ergens achter zou blijven hangen! Zorg in elk geval dat je shirt vocht afdrijft.

Broeken

Afhankelijk van de temperatuur adviseren we een lange of korte broek. Zorg er in elk geval wel voor dat de broek een thigt is. Dit voorkomt onnodig irritatie bij onderdelen omdat je nog wel eens wilt blijven hangen met je broek!

Sokken

Laat je katoenen sportsokken maar thuis! Je sokken worden namelijk nat en drogen niet meer op. Blaren en schuurplekken is niet iets waar je op zit te wachten als aandenken aan de obstacle run! Sokken van Merino-wol zijn erg populair bij de obstacle runners. De sokken houden je voeten warm, drijven vocht af en zitten heerlijk!

Gaiters

Gaiters zorgen ervoor dat je schoenen niet vollopen met zand. Zeker tijdens BORT zijn deze eigenlijk onmisbaar! De gaiter verbind je aan de bovenkant van je schoen. Zelf gebruiken we de Trail Gaiter van uiteraard Salomon.

Schoenen

Goede hardloopschoenen zijn een must. Aangezien elke voet anders is kun je het beste advies vragen bij een gespecialiseerde schoenenwinkel. Tip: bij ons zijn de Salomon schoenen uit de S-LAB series erg in de smaak gevallen tijdens het lopen op het strand en bij obstacle runs!

Persoonlijk kleding advies

Bent u op zoek naar persoonlijk advies? Dan verwijzen wij u naar Mantje Lifestyle Stores in Den Burg en in De Koog. Het enthousiaste personeel van deze winkels helpt u graag verder!